Design shoppen in Oslo
Oslo
20
Okt

Om inspiratie op te doen, trekken wij graag naar het hoge Noorden. Deze zomer gingen we voor jullie de sfeer opsnuiven in de Noorse hoofdstad Oslo. Het was er aangenaam vertoeven aan het water, in de parken en de hippe winkelbuurten.

Hygge vs Lagom
Lagom kopie 2
13
Sep

In het boek "Hygge" ontdekten we het Deense recept voor het goede leven. Hygge draait vooral om sfeer, gezelligheid, comfort, warmte en vriendschap. Maar recent mochten we ook kennis maken met Lagom, de Zweedse manier van leven in balans.

Feest voor alle moeders
Processed with VSCO with f2 preset
03
Aug

15 augustus komt stilaan dichterbij. Wij voorzien fijne geschenkjes en wenskaarten voor wie de mama in de bloemetjes wil zetten, al dan niet letterlijk...

Zomerse shopping weekends
Solden2 kopie
13
Jun

Nog geen plannen voor de volgende weekends? De zomer en dus ook de solden komen eraan! In Lier staan er enkele zomerse shopping weekends op het programma en kan je ook deelnemen aan de Davidsfonds Zomerzoektocht.

Vader, vake, papa, paps, pepe…
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_10f6
07
Jun

Zondag is het Vaderdag! Ben jij nog op zoek naar een origineel geschenk voor je papa, partner of (groot)vader? Bij Atmosfaere hebben we leuke kaartjes en cadeautjes voor alle mannen! Hier geven we onze tips voor verschillende "types" van papa's.

Scandinavia? Scandimania!
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b3f kopie
06
Apr

Ben jij Scandimaniac, liefhebber van nordic design of slow living? Dan heeft Atmosfaere goed nieuws voor jou! Vanaf nu kan je bij ons, naast interieurboeken, ook enkele nieuwe tijdschriften uit en over het noorden krijgen.

Take your pleasure seriously
Collage3_Fotor
14
Mrt

Take your pleasure seriously, was het motto van Charles Eames. In het C-mine design- en cultuurcentrum in Genk kan je momenteel kennis maken met het werk van het Amerikaanse ontwerpersduo Charles (1907-1978) en Ray (1912-1988) Eames. Het echtpaar wordt tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw gerekend.

Groen is het nieuwe zwart!
Retro4 kopie
31
Jan

Pantone roept “Greenery” uit tot kleur van het jaar 2017. De kleurenspecialist kiest elk jaar een kleur die representatief is voor bepaalde gevoelens, trends en evoluties in de samenleving wereldwijd. Volgens Pantone staat Greenery symbool voor een nieuw begin.

Kaffehygge
Mini3
07
Jan

Denemarken prijkt steevast boven aan de lijst met gelukkigste landen ter wereld. Kenmerkend voor de Deense culturele identiteit is het moeilijk vertaalbare “Hygge”. Geen wonder dat er in de media tegenwoordig veel aandacht besteed wordt aan het concept Hygge en aan het verband tussen Hygge en geluk.

Winkelplezier in Lier
feliks-kopie
30
Dec

Waarom een bezoekje aan Atmosfaere niet combineren met enkele andere leuke speciaalzaken in Lier? Zoek je bloemen, snoep, geschenken, exclusieve kledij of wil je iets lekkers gaan eten of drinken? Wij gingen op verkenning langs mooie plekjes in onze gezellige stad.