Workshops & coworking

Nood aan een paar uurtjes tijd voor jezelf? Zin om creatief te zijn, te ontspannen of bij te leren?

Regelmatig organiseren wij activiteiten en creatieve workshops. Schrijf je in op onze website of in de winkel.

Wij stellen onze workshop ruimte ook open voor wie samen wil studeren, vergaderen, een paper of werkstuk maken!

Kies uit het aanbod of contacteer ons voor een groepsactiviteit op maat.

Styling voor Instagram en andere sociale media
InstaInterieur kopie

Hou je van mooie foto’s en interieurs? Kijk je graag op Instagram, maar vraag je je af hoe je even stijlvolle foto’s kan posten als je vrienden en andere mensen die je volgt? Of heb je een eigen zaak en wil je je sociale media een meer professionele look geven en zo naar een hoger niveau tillen?

Dan heb ik goed nieuws voor jou! Tijdens deze workshop komt Anne-Catherine Gerets van Clo Clo-blog je vertellen over sociale media en in het bijzonder over Instagram. Ze is interieur-stylist en blogger met een passie voor interieur en bijna 20 000 volgers op Instagram. Binnenkort verschijnt haar eerste boek Insta Interieur.

Tijdens het theoretische gedeelte van deze workshop kom je niet alleen te weten hoe je meer volgers kan krijgen, maar leer je ook wat goede momenten zijn om te posten, hoe je consistentie in je feed kan bereiken en hoe je goede foto’s neemt: waarop moet je letten bij de compositie, etc. Verder komt aan bod hoe je hashtags gebruikt, hoe Instragram stories werkt en wat je moet weten over Instagram statistieken.

Daarna zetten we alles in de praktijk aan de hand van voorbeelden. Anne-Catherine deelt haar persoonlijke tips en tricks met jullie voor het stylen en posten van een mooie en professioneel ogende Instagram-foto. Je kan je eigen spulletjes meebrengen of iets leuks uit de winkel gebruiken om tijdens de workshop dé perfecte foto te creëren. Nog een leuk bijschrift erbij en…klaar!

Intussen geniet je van een hapje en een drankje, kan je Anne-Catherine bestoken met al je vragen en heb je de gelegenheid om haar boek te kopen en te laten signeren.

Datum: Woensdag 25 oktober (19-21u). Deze workshop is momenteel volzet. Geef je interesse aan door hieronder je mailadres in te vullen. Dan brengen we je op de hoogte wanneer er plaats vrijkomt of een nieuwe datum is.

Prijs: 55 euro (inclusief hapje en drankje)


Handlettering
Hand3_Fotor kopie

Geertrui Storms introduceert je in de wondere wereld van handgeschreven letters.

Je leert hoe je van een leeg blad begint met het tekenen van letters en het vormen van een quote. Aan de hand van voorbeelden en onder begeleiding ga je na een halve dag naar huis met een uitgewerkte, handgetekende quote (naar keuze).

De workshop bestaat uit verschillende fases, waaronder schetsmatig leren tekenen, brushlettering, tips, versieringen, … .

Je gaat naar huis boordevol inspiratie, met een mooi resultaat en tips en tricks om zelf aan de slag te gaan op krijtborden, wenskaarten, etalages, posters,…

Datum: Zaterdag 18 november (13-17u). Deze workshop is momenteel volzet. Geef je interesse aan door hieronder je mailadres in te vullen. Dan brengen we je op de hoogte wanneer er plaats vrij komt of een nieuwe datum is.

Prijs: 65 € (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop botanisch tekenen
Glazen pot met tuinje close-up - kleiner kopie

Hou jij ook van botanische motieven, bloemen, planten, himmeli, terraria en tillandsia? Wil je deze wel eens van dichtbij bestuderen? Dat kan met de hulp van Snow en Rose!

In het atelier van Snow & Rose creëert Debbie in haar schetsboeken de meest betoverende illustraties. Deze verwerkt ze in en op allerlei accessoires.

Tijdens deze workshop ga je onder begeleiding van Debbie aan de slag, met tekenmateriaal in de ene hand en allerlei bloemen/planten in de andere. We beginnen met enkele potloodschetsen tot we de ideale compositie gevonden hebben. Daarna volgt de uitwerking in inkt met behulp van een handige Artline pen. De moeilijkheidsgraad bepaal je zelf: je kan eenvoudige, gestileerde illustraties maken of meer realistisch te werk gaan, als je wat meer ervaring hebt!

Je krijgt ook de mogelijkheid om botanisch geïnspireerde kerstkaartjes te maken met fineliners, aquarel of gouache, als je dat wenst.

Snow en Rose voorziet een stap-voor-stap handleiding en alle benodigde tekenmaterialen om te gebruiken. Enige affiniteit met tekenen is handig meegenomen, maar zeker geen vereiste.

Datum: Zaterdag 2 december (13-17u). Deze workshop is momenteel volzet. Geef je interesse aan door hieronder je mailadres in te vullen. Dan brengen we je op de hoogte wanneer er plaats vrij komt of een nieuwe datum is!

Prijs: 45 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop Kerstkrans
Website

Met Marguerite creëert Griet bloemen en bloemstukjes voor in huis, feestjes, gelegenheden of cadeau. Voor deze originele creaties gebruikt ze steeds seizoensbloemen en natuurlijke materialen. Ze geeft haar kennis van verschillende bloemschik-technieken graag door tijdens workshops op maat.

Met de feestdagen in zicht, werd ze bereid gevonden om bij Atmosfaere een workshop kerstdecoratie te geven:

Je ontwerpt een originele kerstkrans. De basis van je krans bestaat uit natuurlijke materialen die lang mooi blijven: sempervivum, spar, den, eucalyptus, calocephalus, enzovoort. Je kan deze naar eigen smaak afwerken met verschillende kleuren van kerstballetjes, afhankelijk van de rest van je interieur. Het resultaat kan je omhoog hangen, al dan niet aan de voordeur, met een koord.

Je hebt ook de mogelijkheid om ter plekke een metalen staander aan te kopen, als je de krans liever neerzet of als tafelstuk gebruikt. Verschillende kransen zijn mogelijk, van modern tot traditioneel. Neem eens een kijkje bij marguerite om de mogelijkheden te bekijken en inspiratie op te doen!

Tijdens het schikken geniet je van een stuk gebak, een drankje én 10% korting op je aankopen in de winkel. Je kan er naast kerstdecoratie, vazen, bloempotten, (lucht)planten en boeken ook andere mooie dingen vinden voor huis en tuin!

Datum: Zaterdag 25 november (14-16u)

Prijs: 47,50 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop boekbinden
REDOWorkshop kopie

Tille en Linde zijn twee grafisch ontwerpers die samen werken aan Redopapers. Ze geven een nieuw leven aan papieroverschotten van drukkerijen in de vorm van handgemaakte papierwaren.

Tijdens deze workshop geven ze hun werkwijze graag door. Je gaat aan de slag met mooie restpapieren en op vier uur tijd leer je een twee- à drietal boekbind-technieken waarmee je later thuis verder kan experimenteren.

Je leert bijvoorbeeld hoe je voortaan thuis creatief kan omgaan met je eigen papier(restjes) om mooie (notitie)boekjes te maken met de meest simpele materialen! RE-DO voorziet al het nodige materiaal.

Data: Heeft plaatsgevonden op 30 september en 1 oktober. Juist te laat dus! Geef je interesse aan door hieronder je mailadres in te vullen. Dan brengen we je op de hoogte als er een nieuwe datum is en krijg je als eerste de kans om in te schrijven!

Prijs: 65 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Geschenkbon
Cadeaubon

Een originele workshop of iets moois uit de winkel cadeau doen? Haast je naar de winkel voor een Atmosfaere geschenkbon

Laat je liever een bon opsturen? Dat kan! Bel ons even of vul hieronder je mailadres in en we nemen contact met je op.

Datum: onze geschenkbonnen zijn onbeperkt geldig!

Prijs: het bedrag kan je uiteraard zelf vrij bepalen…

 


Activiteit op maat: vintage tea party
VintageTeaParty2 kopie

Op zoek naar originele ideetjes of een leuke plek om een verjaardag of vrijgezellen te vieren of gewoon gezellig samen te zijn?

In onze keuken, tuin, winkel of workshop-ruimte kunnen we bv. een heuse vintage tea party organiseren, met een retro haar- + make-up workshop en/of een vintage manicure, al dan niet gekoppeld aan een dansinitiatie of foto shoot.

Liever samen met je vriendinnen of collega’s een creatieve workshop volgen? Dat kan ook!

Laat ons weten waar je aan denkt, met hoeveel personen jullie samenkomen, voor welke gelegenheid, en samen bedenken we een gepaste activiteit!

Datum: bepaal je zelf (in overleg)

Prijs: bepalen we samen op basis van je budget, aantal deelnemers, inhoud en duur van de activiteit


Coworking
Coworking12 kopie2

Samen studeren, vergaderen, een paper of werkstuk maken?

Wij stellen onze workshop ruimte ook open voor bijeenkomsten of activiteiten allerhande.

Je betaalt een kleine bijdrage om de ruimte te huren/reserveren OF verbruikt twee consumpties per uur: jij kiest…!

Benieuwd? Neem hier alvast een kijkje naar foto’s van onze ruimte of kom eens langs.

Reserveer in de winkel, telefonisch of via info@atmosfaere.be

Data: Raadpleeg de agenda om te zien of de ruimte vrij is op de moment die jij voorzien had

Prijs: 2 consumpties of 5 euro per uur (tijdens de openingsuren van de winkel)


Activiteit op maat: fakkeltocht
Lantaarn3 kopie

Geen hygge zonder kaarsen in Denemarken! Op zoek naar een originele teambuilding- of groepsactiviteit? Waarom niet eens samen een fakkeltocht maken in het mooie Lier?

We vertrekken bij zonsondergang vanuit de winkel voor een begeleide wandeling van ca. 5 km langs de Nete of de vesten. Achteraf geniet je nog van een warme chocomelk in ons gezellige, met kaarslicht verlichtte interieur.

Of liever vooraf een aperitiefje? Het kan allemaal: samen stellen we een programma op maat samen!

Datum: kies je zelf (in overleg)

Prijs: 5 euro (inclusief fakkel en warm drankje)