Workshops & coworking

Nood aan een paar uurtjes tijd voor jezelf? Zin om creatief te zijn, te ontspannen of bij te leren?

Regelmatig organiseren wij activiteiten en creatieve workshops. Schrijf je in op onze website of in de winkel.

Wij stellen onze workshop ruimte ook open voor wie samen wil studeren, vergaderen, een paper of werkstuk maken!

Kies uit het aanbod of contacteer ons voor een groepsactiviteit op maat.

Demonstratie bullet journaling
BulletJournaling kopie

Op zoek naar een agenda, volledig op joùw maat? Al veel gehoord van een bullet journal, maar weet je niet of het wel iets voor jou is en hoe je eraan begint? Kom eens proeven van deze toepassing van handettering tijdens een gratis demonstratie bij Atmosfaere!

Zondag 17 december is het koopzondag in Lier en is onze winkel open van 13u30 tot 18u. De ideale moment om je kerstinkopen te doen! Om er een extra gezellige en feestelijke dag van te maken, kan je bij Atmosfaere in de namiddag komen kijken hoe een dame met heel wat ervaring in haar eigen bullet journal werkt.

Bullet Journaling is een systeem dat Ryder Carroll creëerde als een manier om je leven te organiseren, waarbij elementen van een dagboek, een to-dolijst en een verlanglijst worden gecombineerd. Maar hoe begin je? Wat kun je allemaal bijhouden in je bullet journal? Hoe deel je een pagina in? Vraag het eens aan Elise! Zij toont jullie hoe zij het doet en deelt met plezier haar tips en tricks met jou!

Deelname is gratis, maar geef gerust je interesse aan door onderaan je email-adres op te geven. Dan zorgen we ervoor dat we je gepast kunnen verwelkomen die dag!

Datum: Zondag 17 december (15-17u)

Prijs: Gratis


Workshop boekbinden
REDOWorkshop kopie

Tille en Linde zijn twee grafisch ontwerpers die samen werken aan Redopapers. Ze geven een nieuw leven aan papieroverschotten van drukkerijen in de vorm van handgemaakte papierwaren.

Tijdens deze workshop geven ze hun werkwijze graag door. Je gaat aan de slag met mooie restpapieren en op vier uur tijd leer je een twee- à drietal boekbind-technieken waarmee je later thuis verder kan experimenteren.

Je leert bijvoorbeeld hoe je voortaan thuis creatief kan omgaan met je eigen papier(restjes) om mooie (notitie)boekjes te maken met de meest simpele materialen! RE-DO voorziet al het nodige materiaal.

Data: Zaterdag 13 januari 2018 (13-17u). Deze workshop is momenteel volzet. Maar geef hieronder je email-adres op en we geven je een seintje als er plaats vrijkomt of een nieuwe datum is.

Prijs: 65 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop Handlettering
Hand3_Fotor kopie

Geertrui Storms introduceert je in de wondere wereld van handgeschreven letters.

Je leert hoe je van een leeg blad begint met het tekenen van letters en het vormen van een quote. Aan de hand van voorbeelden en onder begeleiding ga je na een halve dag naar huis met een uitgewerkte, handgetekende quote (naar keuze).

De workshop bestaat uit verschillende fases, waaronder schetsmatig leren tekenen, brushlettering, tips, versieringen, … .

Je gaat naar huis boordevol inspiratie, met een mooi resultaat en tips en tricks om zelf aan de slag te gaan op krijtborden, wenskaarten, etalages, posters,…

Datum: Zaterdag 3 februari 2018 (13-17u). Deze workshop is momenteel volzet, maar geef hieronder je emailadres op en we houden je op de hoogte als er plaats vrij komt of een nieuwe datum is.

Prijs: 65 € (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop botanisch tekenen
Glazen pot met tuinje close-up - kleiner kopie

Hou jij ook van botanische motieven, bloemen, planten, himmeli, terraria en tillandsia? Wil je deze wel eens van dichtbij bestuderen? Dat kan met de hulp van Snow en Rose!

In het atelier van Snow & Rose creëert Debbie in haar schetsboeken de meest betoverende illustraties. Deze verwerkt ze in en op allerlei accessoires.

Tijdens deze workshop ga je onder begeleiding van Debbie aan de slag, met tekenmateriaal in de ene hand en allerlei bloemen/planten in de andere. We beginnen met enkele potloodschetsen tot we de ideale compositie gevonden hebben. Daarna volgt de uitwerking in inkt met behulp van een handige Artline pen. De moeilijkheidsgraad bepaal je zelf: je kan eenvoudige, gestileerde illustraties maken of meer realistisch te werk gaan, als je wat meer ervaring hebt!

Je krijgt ook de mogelijkheid om botanisch geïnspireerde kerstkaartjes te maken met fineliners, aquarel of gouache, als je dat wenst.

Snow en Rose voorziet een stap-voor-stap handleiding en alle benodigde tekenmaterialen om te gebruiken. Enige affiniteit met tekenen is handig meegenomen, maar zeker geen vereiste.

Datum: Zaterdag 17 maart (13-18u). Net gemist! We zoeken momenteel een bijkomende datum. Geef dus zeker je interesse aan door hieronder je mailadres in te vullen. Dan brengen we je op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is en kan je als eerste inschrijven!

Prijs: ca. 45 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Geschenkbon
Cadeaubon

Een originele workshop of iets moois uit de winkel cadeau doen? Haast je naar de winkel voor een Atmosfaere geschenkbon

Laat je liever een bon opsturen? Dat kan! Bel ons even of vul hieronder je mailadres in en we nemen contact met je op.

Datum: onze geschenkbonnen zijn onbeperkt geldig!

Prijs: het bedrag kan je uiteraard zelf vrij bepalen…

 


Activiteit op maat: vintage tea party
VintageTeaParty2 kopie

Op zoek naar originele ideetjes of een leuke plek om een verjaardag of vrijgezellen te vieren of gewoon gezellig samen te zijn?

In onze keuken, tuin, winkel of workshop-ruimte kunnen we bv. een heuse vintage tea party organiseren, met een retro haar- + make-up workshop en/of een vintage manicure, al dan niet gekoppeld aan een dansinitiatie of foto shoot.

Liever samen met je vriendinnen of collega’s een creatieve workshop volgen? Dat kan ook!

Laat ons weten waar je aan denkt, met hoeveel personen jullie samenkomen, voor welke gelegenheid, en samen bedenken we een gepaste activiteit!

Datum: bepaal je zelf (in overleg)

Prijs: bepalen we samen op basis van je budget, aantal deelnemers, inhoud en duur van de activiteit


Coworking
Coworking12 kopie2

Samen studeren, vergaderen, een paper of werkstuk maken?

Wij stellen onze workshop ruimte ook open voor bijeenkomsten of activiteiten allerhande.

Je betaalt een kleine bijdrage om de ruimte te huren/reserveren OF verbruikt twee consumpties per uur: jij kiest…!

Benieuwd? Neem hier alvast een kijkje naar foto’s van onze ruimte of kom eens langs.

Reserveer in de winkel, telefonisch of via info@atmosfaere.be

Data: Raadpleeg de agenda om te zien of de ruimte vrij is op de moment die jij voorzien had

Prijs: 2 consumpties of 5 euro per uur (tijdens de openingsuren van de winkel)


Activiteit op maat: fakkeltocht
Lantaarn3 kopie

Geen hygge zonder kaarsen in Denemarken! Op zoek naar een originele teambuilding- of groepsactiviteit? Waarom niet eens samen een fakkeltocht maken in het mooie Lier?

We vertrekken bij zonsondergang vanuit de winkel voor een begeleide wandeling van ca. 5 km langs de Nete of de vesten. Achteraf geniet je nog van een warme chocomelk in ons gezellige, met kaarslicht verlichtte interieur.

Of liever vooraf een aperitiefje? Het kan allemaal: samen stellen we een programma op maat samen!

Datum: kies je zelf (in overleg)

Prijs: 5 euro (inclusief fakkel en warm drankje)