Workshops & coworking

Nood aan een paar uurtjes tijd voor jezelf? Zin om creatief te zijn, te ontspannen of bij te leren?

Regelmatig organiseren wij activiteiten en creatieve workshops. Schrijf je in op onze website of in de winkel.

Wij stellen onze workshop ruimte ook open voor wie samen wil studeren, vergaderen, een paper of werkstuk maken!

Kies uit het aanbod of contacteer ons voor een groepsactiviteit op maat.

Workshop boekbinden
REDOWorkshop kopie

Tille en Linde zijn twee grafisch ontwerpers die samen werken aan Redopapers. Ze geven een nieuw leven aan papieroverschotten van drukkerijen in de vorm van handgemaakte papierwaren.

Tijdens deze workshop geven ze hun werkwijze graag door. Je gaat aan de slag met mooie restpapieren en op vier uur tijd leer je een twee- à drietal boekbind-technieken waarmee je later thuis verder kan experimenteren.

Je leert bijvoorbeeld hoe je voortaan thuis creatief kan omgaan met je eigen papier(restjes) om mooie (notitie)boekjes te maken met de meest simpele materialen! RE-DO voorziet al het nodige materiaal.

Datum: zondag 2 juli 2017 (13-17u): Voor deze workshop is momenteel nog één plaatsje vrij. Daarna kom je terecht op een wachtlijst wanneer je je mailadres hieronder opgeeft.

Prijs: 65 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop houten slinger
Slinger kopie

Hanne is interieurvormgeefster en meubelmaker. Een paar jaar geleden startte ze Hannemans met een collectie woonaccessoires en kleine meubels in hout. Typerend is de strakke vormgeving met steeds een hoek af, een frisse collectie in vrolijke kleurtjes.

Stel bij Atmosfaere samen met Hanne je eigen slinger samen uit houten driehoeken en parels. Werk de slinger zelf af met decofolie in een kleurtje naar keuze, helemaal naar jouw zin. Personaliseer je slinger, afhankelijk van de gelegenheid, verder nog met krijt(verf)!

Ondertussen geniet je van een stuk gebak, een drankje én 10% korting op alles in de winkel. Ook op creaties van Hanne, zoals wandplanken en bijzettafeltjes, die je in de winkel kan bewonderen.

Hannemans voorziet driehoeken van multiplex, houten parels, koord, decofolie en alle andere benodigdheden en materiaal.

Datum: Zaterdag 12 augustus (14-16u)

Prijs: 50 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop plantenhanger
Hannemans plantenhanger

Groen is het nieuwe zwart. Wil jij thuis ook een groene oase creëren met bloemen en planten? Dan is deze workshop gepast voor jou! Bij Atmosfaere ontwerp je samen met Hanne je eigen plantenhanger, waar je een plant of bloempot op kan zetten en zelfs een vaasje in kan maken voor een losse bloem, blad of tak.

Hanne is interieurvormgeefster en meubelmaker. Een paar jaar geleden startte ze Hannemans met een collectie woonaccessoires en kleine meubels in hout.

In deze workshop ontwerp en maak je je eigen unieke plantenhanger uit hout (multiplex), touw, parels en glas. Je leert het hout schuren, verbinden, gaatjes boren en het touw knopen. Je leert werken met verschillende materialen zoals een hamer, zaag, beitel en (vlinder)boor. Ten slotte kan je het geheel ook nog personaliseren met folie of verf!

Ondertussen geniet je van een stuk gebak, een drankje én 10% korting op alles in de winkel. Ook op creaties van Hanne, zoals wandplanken en bijzettafeltjes, die je in de winkel kan bewonderen.

Datum: Zaterdag 16 september (14 – ca. 17u)

Prijs: 65 euro (inclusief alle materiaal, hapje en drankje)


Handlettering
Hand3_Fotor kopie

Geertrui Storms introduceert je in de wondere wereld van handgeschreven letters.

Je leert hoe je van een leeg blad begint met het tekenen van letters en het vormen van een quote. Aan de hand van voorbeelden en onder begeleiding ga je na een halve dag naar huis met een uitgewerkte, handgetekende quote (naar keuze).

De workshop bestaat uit verschillende fases, waaronder schetsmatig leren tekenen, brushlettering, tips, versieringen, … .

Je gaat naar huis boordevol inspiratie, met een mooi resultaat en tips en tricks om zelf aan de slag te gaan op krijtborden, wenskaarten, etalages, posters,…

Datum: Bij voldoende interesse wordt deze workshop opnieuw gepland in november 2017. Geef je e-mailadres hieronder op om je interesse aan te geven en dan geven we je een seintje als er een nieuwe datum is. Kan ook als privé-workshop op een dag naar keuze met een groep vriendinnen of collega’s!

Prijs: Ca. 65 € (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Coworking
Coworking12 kopie2

Samen studeren, vergaderen, een paper of werkstuk maken?

Wij stellen onze workshop ruimte ook open voor bijeenkomsten of activiteiten allerhande.

Je betaalt een kleine bijdrage om de ruimte te huren/reserveren OF verbruikt twee consumpties per uur: jij kiest…!

Benieuwd? Neem hier alvast een kijkje naar foto’s van onze ruimte of kom eens langs.

Reserveer in de winkel, telefonisch of via info@atmosfaere.be

Data: Raadpleeg de agenda om te zien of de ruimte vrij is op de moment die jij voorzien had

Prijs: 2 consumpties of 5 euro per uur (tijdens de openingsuren van de winkel)


Geschenkbon
Cadeaubon

Een originele workshop of iets moois uit de winkel cadeau doen? Haast je naar de winkel voor een Atmosfaere geschenkbon

Laat je liever een bon opsturen? Dat kan! Bel ons even of vul hieronder je mailadres in en we nemen contact met je op.

Datum: onze geschenkbonnen zijn onbeperkt geldig!

Prijs: het bedrag kan je uiteraard zelf vrij bepalen…

 


Activiteit op maat: vintage tea party
VintageTeaParty2 kopie

Op zoek naar originele ideetjes of een leuke plek om een verjaardag of vrijgezellen te vieren of gewoon gezellig samen te zijn?

In onze keuken, tuin, winkel of workshop-ruimte kunnen we bv. een heuse vintage tea party organiseren, met een retro haar- + make-up workshop en/of een vintage manicure, al dan niet gekoppeld aan een dansinitiatie of foto shoot.

Liever samen met je vriendinnen of collega’s een creatieve workshop volgen? Dat kan ook!

Laat ons weten waar je aan denkt, met hoeveel personen jullie samenkomen, voor welke gelegenheid, en samen bedenken we een gepaste activiteit!

Datum: bepaal je zelf (in overleg)

Prijs: bepalen we samen op basis van je budget, aantal deelnemers, inhoud en duur van de activiteit


Activiteit op maat: fakkeltocht
Lantaarn3 kopie

Geen hygge zonder kaarsen in Denemarken! Op zoek naar een originele teambuilding- of groepsactiviteit? Waarom niet eens samen een fakkeltocht maken in het mooie Lier?

We vertrekken bij zonsondergang vanuit de winkel voor een begeleide wandeling van ca. 5 km langs de Nete of de vesten. Achteraf geniet je nog van een warme chocomelk in ons gezellige, met kaarslicht verlichtte interieur.

Of liever vooraf een aperitiefje? Het kan allemaal: samen stellen we een programma op maat samen!

Datum: kies je zelf (in overleg)

Prijs: 5 euro (inclusief fakkel en warm drankje)