Workshops & coworking

Nood aan een paar uurtjes tijd voor jezelf? Zin om creatief te zijn, te ontspannen of bij te leren?

Regelmatig organiseren wij activiteiten en creatieve workshops. Schrijf je in op onze website of in de winkel.

Wij stellen onze workshop ruimte ook open voor wie samen wil studeren, vergaderen, een paper of werkstuk maken!

Kies uit het aanbod of contacteer ons voor een groepsactiviteit op maat.

Workshop houten slinger
Slinger kopie

Hanne is interieurvormgeefster en meubelmaker. Een paar jaar geleden startte ze Hannemans met een collectie woonaccessoires en kleine meubels in hout. Typerend is de strakke vormgeving met steeds een hoek af, een frisse collectie in vrolijke kleurtjes.

Stel bij Atmosfaere samen met Hanne je eigen slinger samen uit houten driehoeken en parels. Werk de slinger zelf af met decofolie in een kleurtje naar keuze, helemaal naar jouw zin. Personaliseer je slinger, afhankelijk van de gelegenheid, verder nog met krijt(verf)!

Ondertussen geniet je van een stuk gebak, een drankje én 10% korting op alles in de winkel. Ook op creaties van Hanne, zoals wandplanken en bijzettafeltjes, die je in de winkel kan bewonderen.

Hannemans voorziet driehoeken van multiplex, houten parels, koord, decofolie en alle andere benodigdheden en materiaal.

Datum: Zaterdag 12 augustus (14-16u). Deze workshop is momenteel volzet. Geef je interesse aan door hieronder je mailadres in te vullen en we houden je op de hoogte als er een plaatsje vrij komt of een nieuwe datum bijkomt.

Prijs: 50 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop Kokedama
Kokedama

Met Marguerite creëert Griet bloemen en bloemstukjes voor in huis, feestjes, gelegenheden of als cadeau. Voor deze originele creaties gebruikt ze steeds seizoensbloemen en natuurlijke materialen. Ze geeft haar kennis van verschillende bloemschik-technieken graag door tijdens workshops op maat.

Inspelend op een recente trend, werd ze bereid gevonden om voor Atmosfaere een workshop Kokedama te geven.

Kokedama, wat letterlijk mosbal betekent, is een vorm van kunst met planten en is afkomstig uit Japan. Je kan deze planten op een schaal of schoteltje plaatsen, maar je kan ze ook ophangen. Tijdens de workshop maak je drie zo’n kokedama’s of zwevende planten. Griet toont je verschillende afwerkingsmogelijkheden met touw.

Ondertussen geniet je van een stuk gebak, een drankje én 10% korting op je aankopen in de winkel. Je kan er naast vazen, bloempotten, (lucht)planten en originele plantenhouders ook andere mooie dingen vinden voor huis en tuin!

Tip: ideaal als geschenk voor moederdag!

Datum: Zaterdag 19 augustus (14-16u)

Prijs: 37,50 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop plantenhanger
Hannemans plantenhanger

Groen is het nieuwe zwart. Wil jij thuis ook een groene oase creëren met bloemen en planten? Dan is deze workshop gepast voor jou! Bij Atmosfaere ontwerp je samen met Hanne je eigen plantenhanger, waar je een plant of bloempot op kan zetten en zelfs een vaasje in kan maken voor een losse bloem, blad of tak.

Hanne is interieurvormgeefster en meubelmaker. Een paar jaar geleden startte ze Hannemans met een collectie woonaccessoires en kleine meubels in hout.

In deze workshop ontwerp en maak je je eigen unieke plantenhanger uit hout (multiplex), touw, parels en glas. Je leert het hout schuren, verbinden, gaatjes boren en het touw knopen. Je leert werken met verschillende materialen zoals een hamer, zaag, beitel en (vlinder)boor. Ten slotte kan je het geheel ook nog personaliseren met folie of verf!

Ondertussen geniet je van een stuk gebak, een drankje én 10% korting op alles in de winkel. Ook op creaties van Hanne, zoals wandplanken en bijzettafeltjes, die je in de winkel kan bewonderen.

Datum: Zaterdag 16 september (14 – ca. 17u)

Prijs: 65 euro (inclusief alle materiaal, hapje en drankje)


Workshop boekbinden
REDOWorkshop kopie

Tille en Linde zijn twee grafisch ontwerpers die samen werken aan Redopapers. Ze geven een nieuw leven aan papieroverschotten van drukkerijen in de vorm van handgemaakte papierwaren.

Tijdens deze workshop geven ze hun werkwijze graag door. Je gaat aan de slag met mooie restpapieren en op vier uur tijd leer je een twee- à drietal boekbind-technieken waarmee je later thuis verder kan experimenteren.

Je leert bijvoorbeeld hoe je voortaan thuis creatief kan omgaan met je eigen papier(restjes) om mooie (notitie)boekjes te maken met de meest simpele materialen! RE-DO voorziet al het nodige materiaal.

Datum: zaterdag 30 september (13-17u)

Datum: zondag 1 oktober 2017 (13-17u). Deze workshop is bijna volzet (beide data). Geef je interesse aan door hieronder je mailadres in te vullen. Dan brengen we je op de hoogte of er plaats is dan wel of je op de wachtlijst komt.

Prijs: 65 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Handlettering
Hand3_Fotor kopie

Geertrui Storms introduceert je in de wondere wereld van handgeschreven letters.

Je leert hoe je van een leeg blad begint met het tekenen van letters en het vormen van een quote. Aan de hand van voorbeelden en onder begeleiding ga je na een halve dag naar huis met een uitgewerkte, handgetekende quote (naar keuze).

De workshop bestaat uit verschillende fases, waaronder schetsmatig leren tekenen, brushlettering, tips, versieringen, … .

Je gaat naar huis boordevol inspiratie, met een mooi resultaat en tips en tricks om zelf aan de slag te gaan op krijtborden, wenskaarten, etalages, posters,…

Datum: Zaterdag 18 november (13-17u)

Prijs: 65 € (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop botanisch tekenen
Glazen pot met tuinje close-up - kleiner kopie

Hou jij ook van botanische motieven, bloemen, planten, himmeli, terraria en tillandsia? Wil je deze wel eens van dichtbij bestuderen? Dat kan met de hulp van Snow en Rose!

In het atelier van Snow & Rose creëert Debbie in haar schetsboeken de meest betoverende illustraties, met veel oog voor detail – en een vleugje poëzie. Deze verwerkt ze in en op allerlei hebbedingetjes om te verzamelen en koesteren, zoals papierwaren, juwelen en andere accessoires.

Tijdens deze workshop ga je onder begeleiding van Debbie aan de slag, met tekenmateriaal in de ene hand en allerlei bloemen/planten in de andere. We beginnen eenvoudig met enkele potloodschetsen tot we de ideale compositie gevonden hebben. Daarna volgt de uitwerking in inkt met behulp van een handige Artline pen. De moeilijkheidsgraad bepaal je zelf: je kan eenvoudige, gestileerde illustraties maken, of de lat wat hoger leggen en bv. meer realistisch te werk gaan, als je wat meer ervaring hebt!

Je krijgt ook de mogelijkheid om botanisch geïnspireerde kerstkaartjes te maken met fineliners, aquarel of gouache, als je dat wenst. Ondertussen geniet je van een stuk gebak, een drankje én 10% korting op alles in de winkel. Ook op onze planten en mooie boeken over (leven met) planten!

Snow en Rose voorziet een cursus met alle stappen die je tijdens de workshop gaat doorlopen, bloemen, plantjes, boeken en voorbeelden ter inspiratie, pennen, stiftjes en alle andere benodigde tekenmaterialen om te gebruiken. Enige affiniteit met tekenen is handig meegenomen, maar zeker geen vereiste.

Datum: Zaterdag 2 december (13-17u).

Prijs: 45 euro (inclusief materiaal, hapje en drankje)


Workshop Katoenen zak pimpen
Zak kopie

Wil jij  als ouder of grootouder graag iets creatiefs doen met je (klein)zoon of – dochter? Dan is deze (groot)ouder-kind workshop echt iets voor jullie!

Je krijgt een starterspakket met materialen om een totebag of katoenen stropszakje te pimpen. Onder begeleiding van Chris en Nicole van Pim Pam Party breng je met textielverf en/of een textielstift een eigen ontwerp aan of je gebruikt één van de coole illustraties die Pim Pam Party ter beschikking stelt. Intussen geniet je van een drankje en iets lekkers.

Later kan je thuis verder aan de slag met de rest van het pakket!

Datum: Geef je interesse aan door hieronder je mailadres op te geven en we houden je op de hoogte wanneer er nog eens een (groot)ouder-kind workshop met Pim Pam Party georganiseerd wordt!

Prijs: Ca. 25 euro per persoon (inclusief materiaal, hapje en drankje), inschrijven per 2 personen (ouder+kind), voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar.


Coworking
Coworking12 kopie2

Samen studeren, vergaderen, een paper of werkstuk maken?

Wij stellen onze workshop ruimte ook open voor bijeenkomsten of activiteiten allerhande.

Je betaalt een kleine bijdrage om de ruimte te huren/reserveren OF verbruikt twee consumpties per uur: jij kiest…!

Benieuwd? Neem hier alvast een kijkje naar foto’s van onze ruimte of kom eens langs.

Reserveer in de winkel, telefonisch of via info@atmosfaere.be

Data: Raadpleeg de agenda om te zien of de ruimte vrij is op de moment die jij voorzien had

Prijs: 2 consumpties of 5 euro per uur (tijdens de openingsuren van de winkel)


Geschenkbon
Cadeaubon

Een originele workshop of iets moois uit de winkel cadeau doen? Haast je naar de winkel voor een Atmosfaere geschenkbon

Laat je liever een bon opsturen? Dat kan! Bel ons even of vul hieronder je mailadres in en we nemen contact met je op.

Datum: onze geschenkbonnen zijn onbeperkt geldig!

Prijs: het bedrag kan je uiteraard zelf vrij bepalen…

 


Activiteit op maat: vintage tea party
VintageTeaParty2 kopie

Op zoek naar originele ideetjes of een leuke plek om een verjaardag of vrijgezellen te vieren of gewoon gezellig samen te zijn?

In onze keuken, tuin, winkel of workshop-ruimte kunnen we bv. een heuse vintage tea party organiseren, met een retro haar- + make-up workshop en/of een vintage manicure, al dan niet gekoppeld aan een dansinitiatie of foto shoot.

Liever samen met je vriendinnen of collega’s een creatieve workshop volgen? Dat kan ook!

Laat ons weten waar je aan denkt, met hoeveel personen jullie samenkomen, voor welke gelegenheid, en samen bedenken we een gepaste activiteit!

Datum: bepaal je zelf (in overleg)

Prijs: bepalen we samen op basis van je budget, aantal deelnemers, inhoud en duur van de activiteit